Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Εκπληκτικές Γέφυρες


1.-Aiola Island Bridge


Ένα χαριτωμένιο μπαράκι τοποθετημένο επάνω σε ένα ποτάμι!
Το νησί Aiola, που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του ποταμού MUR στο Γκρατζ της Αυστρίας, χτίστηκε το 2003, και αμέσως έγινε δημοφιλέστατος πόλος έλξης.
Το "island" δημιουργήθηκε από τον Νεοϋρκέζο καλλιτέχνη Vito Acconci. Επάνω του υπάρχει μια περιοχή ηλιοθεραπείας, ένα μοδάτο bar και μια καφετέρια, εκτός του ότι σας επιτρέπει να διασχίσετε τον ποταμό MUR από τη μια ακτή στην άλλη.

2.- Gateshead Millenium Bridge



Η βραβευμένη με $44 εκατομμύρια Gateshead Millennium Bridge είναι η μοναδική γερτή γέφυρα στον κόσμο.
Τα υδραυλικά έμβολα σε κάθε άκρη της γέφυρας της επιτρέπουν να γείρει τόσο ώστε τα μικρά σκάφη να μπορούν να περάσουν, και είναι αυτή η καινοτόμος τεχνολογία που έκανε τους σχεδιαστές της να κερδίσουν το διάσημο βραβείο Stirling για την αρχιτεκτονική το 2002.
Χάρις στους 19.000 τόνους σκυροδέματος που ρίχτηκαν στα 30 μέτρων βάθους θεμέλια του και αρκετό χάλυβα για να κατασκευαστούν 64 διπλά λεωφορεία, η γέφυρα μπορεί να αντισταθεί σε μια σύγκρουση με ένα σκάφος 4.000 τόνων που κινείται σε 4 κόμβους.

3.- Henderson Waves Bridje




Σε ύψος 36 μέτρων ή 12 ορόφων από το δρόμο, είναι η υψηλότερη για τους πεζούς γέφυρα στη Σιγκαπούρη. Η γέφυρα 300 μέτρων  μήκους συνδέει τα πάρκα στο Mount Faber και το Telok Blangah Hill. 
Η γέφυρα με μια μοναδική κυματοειδή φόρμα αποτελείται από επτά κυματιστές καμπυλωμένες χαλύβδινες «νευρώσεις» που εναλλάσσονται διαδοχικά πάνω και κάτω από το επίπεδο της γέφυρας.
Οι καμπυλωμένες "νευρώσεις" σχηματίζουν κόγχες που λειτουργούν ως καταφύγια-απόμερες γωνιές με καθίσματα στο εσωτερικό, αλλά μπορούν και να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ατόμων κατά τη διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα του λιμανιού ενώ στέκεται στη 12όροφη γέφυρα. Τη νύχτα οι κυμματωειδείς καμπύλες φωτίζονται με ελκυστικά φωτάκια LED από τις 19:00 έως τις 2:00 π.μ.   καθημερινά, δίνοντας στη γέφυρα μια φωτισμένη λάμψη και προσφέροντας μια όμορφη νυχτερινή γραφική θέα της πόλης.


4.- The Malaysia Sky Bridge


Δεν είναι μια γέφυρα στον ουρανό, αλλά πάντως όχι πολύ μακριά από αυτή την ιδέα! Η Langkawi sky-bridge στη Μαλαισία αιωρείται σε 700 μέτρα επάνω από τη στάθμη της θάλασσας, εκτείνεται 125 μέσα από τα βουνά, και προσφέρει μια καταπληκτική θέα της Andaman Sea και του Thailand’s Tarutao Island.
Αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι οι κούρμπες της, οι οποίες παρέχουν διαφορετικές προοπτικές του τοπίου.
Αυτή εδώ είναι μια από τις πιο θεαματικές γέφυρες στον κόσμο που προσφέρει αρκετή δόση αδρεναλίνης σε αυτόν που τη διασχίζει.

5.- Ponte Vecchio


Αυτήν, τουλάχιστον, την έχω δει!

Αυτή η γέφυρα είναι η παλαιότερη και η διασημότερη του είδους της. 
Η Ponte Vecchio στη Φλωρεντία είναι ένα από τα διασημότερα τουριστικά σημεία. Η συγκεκριμένη γέφυρα θεωρείται ότι είναι η παλαιότερη εξ ολοκλήρου πετρόχτιστη, τμηματικά μονότοξη, αψιδωτή γέφυρα στην Ευρώπη.
Αρχικά χτίστηκε μόνο από ξύλο το οποίο καταστράφηκε από τις πλημμύρες του 1333 και δώδεκα χρόνια αργότερα επανοικοδομήθηκε χρησιμοποιώντας πέτρα. 
Είναι διάσημη για τα καταστήματα της που στεγάζονται έμποροι από την εποχή του Μεσαίωνα ως τις μέρες μας.

6.- Bridge to Nowhere



Μια γέφυρα για το πουθενά στον Atlantic Road της Νορβηγίας. Το γεγονός 
ότι ο Atlantic Road της Νορβηγίας ψηφίστηκε ως η νορβηγική κατασκευή του
αιώνα το 2005, λίγο πολύ τα λέει όλα για αυτήν τη θαυμάσια ενσωμάτωση 
της σύγχρονης τεχνολογίας με τη μεγαλοπρέπεια της φύσης. 
Ο δρόμος μοιάζει ζωγραφισμένος με  πινέλο στον καμβά της φύσης και η θέα που προσφέρεται στη διαδρομή του  είναι τόσο μοναδική και συναρπαστική! 
Η καλύτερη στιγμή για μια βόλτα είναι όταν μια ήπια καταιγίδα χτυπήσει 
τον ωκεανό. Κατά ειρωνικό τρόπο δηλαδή, όταν ο ωκεανός κάτω από το 
δρόμο βρίσκεται στα χειρότερά του.



source


4 σχόλια:

Χρυσαυγή είπε...

Καλημερα Ζαμπια! Υπεροχη αναρτηση!!!!!!! Μα τι φτιαχνει ο ανθρωπος;;

marronblogger είπε...

Καλημέρα Ζαμπία! Υπέροχα ανθρώπων έργα... Φιλιά πολλά

Paraskevi Lamprini M. είπε...

εντυπωσιακές!!!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

καλό μεσημέρι Ζ. μου!