Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Κομφούκιος



Το σημερινό λογότυπο της google είναι αφιερωμένο στον Κομφούκιο.


O Κομφούκιος, Κονγκ Φούτζι ή Κ'ουνγκ-φου-τζου, κυρ. "Διδάσκαλος Κονγκ".

Γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 551 π.Χ.και έζησε έως το 479. Υπήρξε διάσημος κινέζος διανοητής και κοινωνικός φιλόσοφος, οι διδασκαλίες και η φιλοσοφία του οποίου επηρέασαν βαθιά τη ζωή και τη σκέψη της Ανατολικής Ασίας. Υπήρξε ιδρυτής της Σχολής Ρου (Ru) της κινεζικής σκέψης. Οι διδασκαλίες του, όπως διατηρήθηκαν στα Ανάλεκτα, έθεσαν τα θεμέλια πολλών μεταγενέστερων κινέζικων απόψεων για την εκπαίδευση και την συμπεριφορά του ιδανικού άνδρα, πώς ένα τέτοιο άτομο θα πρέπει να ζει τη ζωή του και να αλληλεπιδρά με τους άλλους, και τα σχήματα της κοινωνίας και της διακυβέρνησης στα οποία θα πρέπει να συμμετέχει. Ο Fung Yu-lan, μια από τις μεγάλες αυθεντίες του 20ου αιώνα για την ιστορία της κινεζικής σκέψης, συγκρίνει την επιρροή του Κομφούκιου στην κινεζική ιστορία με εκείνη του Σωκράτη στη Δύση. Θεωρείται ηγετική μορφή του Κομφουκιανισμού.







source:wikipedia.org

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Χρόνια Πολλά



H google έγινε σήμερα 11 χρονών και μας το θυμίζει αλλάζοντας το λογότυπο της, και προσθέτοντας ένα δεύτερο l, έτσι που να παραπέμπει στο 11.

Είναι μια αμερικανική εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ν.Υόρκης, της οποίας τα κέρδη της προέρχονται από τις διαφημίσεις, που σχετίζονται με την έρευνα στο Διαδίκτυο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την online χαρτογράφηση, εφαρμογές αυτοματισμού γραφείου, την κοινωνική δικτύωση, τα κοινής χρήσης βίντεο, την παροχή υπηρεσιών καθώς και την πώληση χωρίς διαφημίσεις ελεύθερων εκδόσεων τεχνολογιών αυτής της ίδιας.
Η Google έχει επίσης αναπτύξει ένα ανοικτό περιηγητή πηγής και ένα κινητό λειτουργικό σύστημα.

Τα κεντρικά γραφεία της Google, το Googleplex, βρίσκεται στο Mountain View της Καλιφόρνιας. Από τις 31 Μαρτίου, 2009 (2009 -03-31) η εταιρεία έχει περίπου 20.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Η εταιρεία λειτουργεί-τρέχει εκατοντάδες χιλιάδες διακομιστές σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι εξυπηρετούν εκατοντάδες εκατομμύρια αιτήσεις αναζήτησης κάθε ημέρα και περίπου 1 Petabyte (1024 terabytes) δεδομένα χρηστών κάθε ώρα (Πολλά!!!).

Source: Wikipedia.org

ΤΟ ΑΛΜΑ!



Αυτή είναι μια φωτογραφία που "ψαρεύτηκε" από εδώ: http://thechive.com/2009/02/these-people-exist-part-3-25-photos/these-people-exist-part3-21/.

Την έχω δει και παρατηρήσει πολλές φορές και πάντα μου δημιουργεί τεράστια περιέργεια και ενδιαφέρον, πως αυτός ο φωτογράφος κατάφερε να πηδήξει από τον ένα βράχο στον άλλον και αντίστροφα, φορτωμένος με όλο τον εξοπλισμό της φωτογραφικής του μηχανής!

Άραγε έχει δει τις φωτογραφίες, που κάποιος άλλος του έβγαλε;
Δείτε προσεκτικά στο άλμα της επιστροφής, πως γαντζώνεται με ένα πόδι και ένα χέρι στον τεράστιο βράχο...

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Herbert George Wells




Σήμερα 21 Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα γενεθλίων του πατέρα της επιστημονικής φαντασίας, του συγγραφέα H.G. Wells. Σε αυτόν η Google έχει αφιερώσει το σημερινό της λογότυπο.

[...]
Δάσκαλος

Το 1883 ο Γουέλς έπεισε τους γονείς του να υπογράψουν τα έγγραφα που τον απάλλασσαν από τη μαθητεία, δράττοντας έτσι την ευκαιρία να γίνει μαθητής αλλά και δάσκαλος στο σχολείο Μίντχερστ (Midhurst Grammar School) στο δυτικό Σάσεξ.

Τα χρόνια στο Σάουθσι ήταν τα μέχρι τότε χειρότερα της ζωής του, όμως η εξασφάλιση της θέσης στο Μίντχερστ εξασφάλισε τη συνέχιση της εκπαίδευσης του Γουέλς. Την επόμενη χρονιά ο Γουέλς κέρδισε υποτροφία για τη σχολή Normal School of Science (η οποία μετεξελίχθηκε στο σημερινό Imperial College), όπου σπούδασε Βιολογία υπό τον Τόμας Χένρι Χάξλεϊ. Ως απόφοιτος, βοήθησε αργότερα στη δημιουργία της Ένωσης Βασιλικού Κολεγίου Επιστημών (Royal College of Science Association), της οποίας έγινε ο πρώτος Πρόεδρος το 1909. Ο Γουέλς σπούδασε στη σχολή αυτή μέχρι το 1887, με εβδομαδιαίο εισόδημα 21 σελινιών από την υποτροφία του. Αν και αυτό θα έπρεπε να ήταν επαρκές ποσό (εκείνη την εποχή πολλές οικογένειες της εργατικής τάξης είχαν αντίστοιχο ποσό ως το συνολικό εισόδημα της οικογένειας), εντούτοις στο Πείραμα στην Αυτοβιογραφία ο Γουέλς αναφέρει πως ήταν συνεχώς πεινασμένος, κάτι που ενισχύουν φωτογραφίες του από εκείνη την περίοδο, που τον δείχνουν υπερβολικά αδύνατο.
[...]

Πολλές άλλες λεπτομέρειες της ζωής και του έργου του σημαντικού αυτού ανθρώπου θα βρείτε στο :

http://www.madata.gr/index.php/epikairotita/san-simera/43099.html

source : google/images