Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009

Χρόνια ΠολλάH google έγινε σήμερα 11 χρονών και μας το θυμίζει αλλάζοντας το λογότυπο της, και προσθέτοντας ένα δεύτερο l, έτσι που να παραπέμπει στο 11.

Είναι μια αμερικανική εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ν.Υόρκης, της οποίας τα κέρδη της προέρχονται από τις διαφημίσεις, που σχετίζονται με την έρευνα στο Διαδίκτυο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την online χαρτογράφηση, εφαρμογές αυτοματισμού γραφείου, την κοινωνική δικτύωση, τα κοινής χρήσης βίντεο, την παροχή υπηρεσιών καθώς και την πώληση χωρίς διαφημίσεις ελεύθερων εκδόσεων τεχνολογιών αυτής της ίδιας.
Η Google έχει επίσης αναπτύξει ένα ανοικτό περιηγητή πηγής και ένα κινητό λειτουργικό σύστημα.

Τα κεντρικά γραφεία της Google, το Googleplex, βρίσκεται στο Mountain View της Καλιφόρνιας. Από τις 31 Μαρτίου, 2009 (2009 -03-31) η εταιρεία έχει περίπου 20.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Η εταιρεία λειτουργεί-τρέχει εκατοντάδες χιλιάδες διακομιστές σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι εξυπηρετούν εκατοντάδες εκατομμύρια αιτήσεις αναζήτησης κάθε ημέρα και περίπου 1 Petabyte (1024 terabytes) δεδομένα χρηστών κάθε ώρα (Πολλά!!!).

Source: Wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: