Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Herbert George Wells




Σήμερα 21 Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα γενεθλίων του πατέρα της επιστημονικής φαντασίας, του συγγραφέα H.G. Wells. Σε αυτόν η Google έχει αφιερώσει το σημερινό της λογότυπο.

[...]
Δάσκαλος

Το 1883 ο Γουέλς έπεισε τους γονείς του να υπογράψουν τα έγγραφα που τον απάλλασσαν από τη μαθητεία, δράττοντας έτσι την ευκαιρία να γίνει μαθητής αλλά και δάσκαλος στο σχολείο Μίντχερστ (Midhurst Grammar School) στο δυτικό Σάσεξ.

Τα χρόνια στο Σάουθσι ήταν τα μέχρι τότε χειρότερα της ζωής του, όμως η εξασφάλιση της θέσης στο Μίντχερστ εξασφάλισε τη συνέχιση της εκπαίδευσης του Γουέλς. Την επόμενη χρονιά ο Γουέλς κέρδισε υποτροφία για τη σχολή Normal School of Science (η οποία μετεξελίχθηκε στο σημερινό Imperial College), όπου σπούδασε Βιολογία υπό τον Τόμας Χένρι Χάξλεϊ. Ως απόφοιτος, βοήθησε αργότερα στη δημιουργία της Ένωσης Βασιλικού Κολεγίου Επιστημών (Royal College of Science Association), της οποίας έγινε ο πρώτος Πρόεδρος το 1909. Ο Γουέλς σπούδασε στη σχολή αυτή μέχρι το 1887, με εβδομαδιαίο εισόδημα 21 σελινιών από την υποτροφία του. Αν και αυτό θα έπρεπε να ήταν επαρκές ποσό (εκείνη την εποχή πολλές οικογένειες της εργατικής τάξης είχαν αντίστοιχο ποσό ως το συνολικό εισόδημα της οικογένειας), εντούτοις στο Πείραμα στην Αυτοβιογραφία ο Γουέλς αναφέρει πως ήταν συνεχώς πεινασμένος, κάτι που ενισχύουν φωτογραφίες του από εκείνη την περίοδο, που τον δείχνουν υπερβολικά αδύνατο.
[...]

Πολλές άλλες λεπτομέρειες της ζωής και του έργου του σημαντικού αυτού ανθρώπου θα βρείτε στο :

http://www.madata.gr/index.php/epikairotita/san-simera/43099.html

source : google/images

2 σχόλια:

mahler76 είπε...

και το περίμενα το πόστ να δώ που πήγαινε το λογότυπο. Καλή σου μέρααα

Z. είπε...

Πολύ...απρόβλεπτη!
Καλό βράδυ.